onsdag 29 september 2010

Favoritbyxan - en riktig favorit

Mysbyxan med lång användningstid tack vare de långa muddarna. Muddarna som också gör att byxan sitter riktigt bra.



Morgonfrustration här, jag har bytt glödlampa inne i min klädkammare. En lågenergilampa vilket gör det helt omöjligt att välja kläder eftersom det tar flera timmar innan den lyser med full styrka. Jag måste alltså tända lampan i klädkammaren så fort jag gått upp ur sängen för att sedan en timma senare kunna välja kläder. Samma problem har jag i syateljén där jag också har bara lågenergilampor, jag tänder dem innan jag lämnar barnen på dagis för då har de kommit igång när jag är hemma igen. Då är min fundering, hur miljövänligt är det på en skala jämfört med de vanliga mysiga glödlamporna. Ja, som ni märker är jag ingen fan av lågenergilampor utan gör mitt yttersta för att hitta "vanliga" om jag så ska behöva åka ända till K-rauta för att göra mina fynd. Jag vill ju ha det där varma mysiga ljuset också, inte det kalla, blåa, ljusrörsaktiga ljuset.

5 kommentarer:

  1. Snygga brallor! Det finns ju LED-lampor och halogen lampor som är lågenergi, men jag vet inte hur snabba dom är, däremot ger de ett lite mera vitt ljus istället för det dassiga som vanliga lågenergi lamporna ger.

    SvaraRadera
  2. Halogenlampor har jag testat, de är snabba men jag gillar ändå inte ljuset :-) Så då återstår ju bara LED-lamporna. Håller tummarna för att de blir godkända. Man vill ju ändå göra sitt för miljön.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag måste dra iväg en beställning på favoritbrallan. Behöver lite nya i Olgas garderob :D

    SvaraRadera
  4. Har hört "skrock" om dessa energilampor, att de faktiskt inte är så energisnåla som det framgår. Men som sagt! Kan ju vara bara skrock...måste ju ligga nåt i att det är enbart sådana som är "lagliga" nu. Men jag håller helt klart med dig! Inte alls lika mysigt med lågenergilampor, och man får ju spunk av väntetiden för lite ljus omkring sig!

    SvaraRadera
  5. Natalie, jag såg ditt mail. Jag fixar!

    Madelene, Visst är det trist! Hoppas dock att det med förbudet kommer lite lågenergilampor med mysfaktor.

    Kram

    SvaraRadera