torsdag 24 juni 2010

Glad midsommar!!

Här är några bilder från fotograferingen igår. Det var lite svårt att fotografera eftersom solen lyste så starkt, det är alltid bättre med lite halvmulet. Jag ville ju ha så naturliga bilder som möjligt varför jag valde att ha det utomhus, då kan man ju inte råda över vädret. Ella, Tilde och Victoria (Lillan) modellade igår och var jätteduktiga. Framför allt hade de ett otroligt tålamod, jag var nämligen inte färdig med förklädesklänningarna när de kom så det blev lite väntan. Vi ska fixa lite med bilderna men här kommer i alla fall lite smakprov på sommarens mest romantiska barnklänning. Om man blir köpsugen så kan jag meddela att de kostar 459 kr och kan beställas på order@lillanlillebror.se.

Tilde och Victoria fick en förklädesklänning utan vinge och med en rutig volang nedtill. De älskade sina klänningar och det märktes att de tyckte att det var roligt att ha likadana. Verkligen likadana för när jag mätte tjejerna upptäckte jag att de har precis samma mått.

Lilla Ella i en förklädesklänning med vinge, hon fick prova klänningen innan jag satt i knappar och ville inte ta av den. Hon var så duktig trots sin ringa ålder.

Tilde och Victoria ser ut som två flickor hämtade ur Alla vi Barn i Bullerbyn. Busiga och söta!

Så fort Lillan vaknar ska vi gå ut och plocka blommor, traditionen är nämligen att vi plockar blommor på morgonen och sedan binder vi kransar. Hela gräsmattan brukar vara täckt med blommor...det är midsommar det!

Kram

Filtar

Filt till liten Noah. Det är en pedagog på vår förskola som fått bebis och jag blev jätteglad när jag fick en beställning på den här filten från de andra pedagogerna.

Filten är sydd i den nya stilen med applicerade stjärnor i cirkel och det nya typsnittet.


Jag har också lite besök i ateljén just nu. Dels av Fjodor på 5 månader och dels av den här lilla skönheten på 8 veckor. Hon heter Hjördis och är bara så gullig, jag skulle hemskt gärna ta hand om henne för alltid! Det är vår plattsättare som har de två sötisarna och jag tycker att det är väldigt mysigt att ha lite sällskap när jag jobbar. Rasen heter russkiy toy och de är så lagom stora, lilla Hjördis är väl ungefär lika stor som min fot...och jag har små fötter. Fjodor har varit med mig på en del möten och det har gått jättebra, han är så duktig.

måndag 21 juni 2010

Undersköna ting

För en tid sedan träffade jag Marie Blomqvist-Stendahl på en mässa. Jag har länge beundrat hennes tyger som är helt fantastiska och helt i min smak. Vi hade ett första möte i förra veckan och det kommer att resultera i några projekt som kommer att synas här på bloggen. Jag fick nöjet att besöka hennes 20-talsvilla i lördags då jag hämtade lite tyg där. Åååå, vad jag någon gång skulle vilja ha ett trähus från sekelskiftet.



Jag har bestämt mig för att använda det småmönstrade till romantiska barnförkläden i Astrid Lindgrenstil. De skall fotograferas på torsdag så här brinner det lite i knutarna. Jag har valt en handelsträdgård som fotograferingsplats och de har bara öppet fram till midsommar, sedan börjar de rea ut alla växter och då blir det ju inte lika fint där. Jag kommer att lägga ut bilder och pris för förklädena så fort det går. Om intresse finns på de andra sakerna ( som också kommer att vara med i fotograferingen) så är Ni välkomna att maila mig på order@lillanlillebror.se för pris och beställning.

torsdag 17 juni 2010

Sjömansklänning

En liten Elise i sin nya sjömansklänning. På förskolan kallas hon för bokmärkesflickan och det förstår jag för hon är ju så bedårande söt.


Elise fick den här klänningen till lillebrors dop. Det är lite roligt när man stöter på flera "lillan & lillebror". Jag fick också nöjet att träffa mamma och sötaste lillebror på Täby Centrum.















onsdag 16 juni 2010

Madickenklänning

Liten madickenklänning med det nya förklädet som har detaljer i knypplad spets. Jag sydde en till storasyster också men eftersom leveransen var något brådskande hann jag inte ta någon bild av den.

Jag gillar verkligen ljuset i min lilla syateljé. Till och med bilder tagna med mobilen blir bra utan några större justeringar. Jag har skogen precis utanför fönstret, verkligen njutbart och ett rum där jag kan trivas och njuta av naturen och mitt fantastiska jobb.

I morgon kommer resten av vårat kök så i helgen kan vi laga mat för första gången sedan den 17 maj. Det känns verkligen jätteskönt. Till det så kommer både elektiker och rörmokare på fredag så till helgen kan vi även duscha i varmvatten, tvätta kläder och ha lite värme i huset under kalla nätter ( som det faktiskt fortfarande är). Det ska bli UNDERBART!

Alla borde leva såhär någon gång, man lär sig verkligen att uppskatta de små sakerna här i livet!

Kram på er alla!

Förra veckans jobb

Jag började ju jobba lite smått förra veckan och lyckades sy två madickenklänningar och en filt till liten Noelia som döptes i lördags. Det kändes skönt att sätta igång igen och snart är jag nog uppe i mitt vanliga tempo.























Filten Noelia, sydd i röda hjärtan från 70-talet. Jag sydde en ram vitt och namnet är skrivet i rosa velour. Filten är också fodrad med rosa velour.

måndag 14 juni 2010

Körtelfeber, bredbandsstrul och allmänt kaos.

Här på bloggen har det varit tomt och tråkigt en hel månad nu. Jag hade sådan otur och åkte på körtelfeber med en och annan komplikation. Det har varit väldigt jobbigt och jag har knappt orkat gå upp ur sängen, än mindre har jag orkat jobba. Nu är jag på benen och har fått ordning i min syateljé. Jag började jobba lite smått redan förra veckan men jag är fortfarande väldigt trött.
















Vi har ju flyttat och flytten av bredbandet gick väl inte sådär klockrent som man hade kunnat önska. När vi sedan äntligen fått in det slog åskan ut modemet. Jag har därmed inte haft möjlighet att skriva något här och har dessutom inte haft möjlighet att kolla mailen annat än i telefonen.

Jag hoppas att det ska gå åt rätt håll nu med körtelfebern. Jag ska till doktorn i slutet av veckan får att göra leverprov och lite andra tester, jag håller tummarna får att allt ser bra ut så att jag kan börja jobba lite mera.