torsdag 13 maj 2010

En liten liten målare

Idag har det varit måleri och jag har haft två hjälpredor. Det är väl faktiskt så att det tar längre tid att måla när Lillan och Lillebror är med. Dels får man hålla koll så att de inte stoppar ner hela rollern i hinken (det blir så kladdigt då) och sedan får man gå efter och släta ut det de målat för det blir kanske inte så jämt. Men det är så värt det! Det är så mysigt att de vill vara med och måla sina egna rum. Henrys rum är färdigmålat, det var skönt att bli av med den orange tapeten med små kattungar på. Inte riktigt min stil! Jag vill börja inreda NU, det här är ju kul men det är mycket roligare när man får ta fram textilen, måla möbler och jobba lite mer med "fluffet".

Vi har också dragit ner en massa glasfiberväv, det var terapijobb kan jag lova. Lycka är när man får en jättestor bit på en gång....




onsdag 12 maj 2010

Om bestämda barn

När man måste ställa upp stövlarna på hatthyllan har det gått långt! De här snygga gummistövlarna från Tretorn är Lillans nya favoriter och används flitigt. Jag hade på känn att det skulle bli varmt idag så springskor var att föredra...det tyckte ju såklart inte Lillan så gummistövlarna fick en ny plats...på hatthyllan.

Vi får väl hålla tummarna för lite regn framöver så att Lillan kan få använda dem.

Det är mycket med flytten, jag kommer att vara synlig här på bloggen men med lite icke sömnadsrelaterade inlägg. Jag tycker att det är så roligt att dela med mig av vardagen. Fokusen finns inte riktigt där men jag kommer att se till att de flesta beställningarna blir klara och skickade innan vi åker till Luxembourg den 19 maj.

Jag önskar er en underbart skön långhelg!

tisdag 11 maj 2010

Lisabet

Lisabetklänning i rödrutigt som på filmerna. Jag har fått en beställning ända från Tyskland på en Lisabetklänning och en Madickenklänning. Tjejerna älskar Madickenfilmerna, (undrar hur Madicken låter dubbat till tyska?) de leker ofta Madicken och Lisabet och nu kommer nog leken bli än roligare.
Förklädet är inte riktigt klart ännu. Det går inte med blixtens hastighet idag, jag är lite ofokuserad och tänker kanske lite väl mycket på renovering och flytt.

Kram

måndag 10 maj 2010

Om smak

Jag vill ha de här sofforna! Men det blir nog i en lite mörkare färg, svart, marin eller grå (mer praktiskt när man har barn?), tygprover är på väg och jag känner mig som ett barn tre dagar innan julafton.


Bilden har jag lånat från ILVA

Det här med smak är ju väldigt relativt, jag hör mig själv säga: Men hon har ju ingen smak. Jag rättar mig snabbt för det är ju så att alla har sin egen smak. Det betyder ju att alla människor har smak, eller?

En filt

Jag gjorde en väldigt lyckad fadäs förra veckan. Jag råkade skriva Nils på en filt där det skulle stå Erik?! Hur det blev så har jag ingen aning om, det finns ju ingen likhet i namnen men jag blev bara så säker på att pojken hette Nils trots att det stod Erik flera gånger i mailet (jag har läst igenom det). Men i alla fall så visade det sig att storebror till Erik heter Nils, han är två år och kan ju också behöva en liten present. Perfekt! Eftersom min filtar är så stora passar de ju till lite större barn också så nu får bröderna Nils och Erik en varsin filt. Slutet gott allting gott!

Vilken helg vi har haft! Fredag förmiddag: nycklar till nya huset, Fredag lunch: rivning av kök och en massa annat, Fredag eftermiddag: dansuppvisning Lillan, Fredag kväll: hämtning av farmor och farfar. Fredag kväll: trevlig middag med alla nära och kära. Lördag morgon: leta kakel och annt jox, Lördag eftermiddag: hjälpa Cup of Style på mässa, Lördag kväll: spackla, slipa, måla, skrubba golv och en massa annat, Söndag morgon: Genrep gymnastik, efter det IKEA (med alla andra galningar!!), söndag kväll slipa tak, väggar och dra bort sladdar som verkar sitta på ALLA golvlister...why???

lördag 8 maj 2010

Vad händer hos Lillan & Lillebror?

Det kan man ju undra? Men jag kan berätta att vi äntligen fått nycklarna till vårat nya hus. Renoveringen är i full fart, vi hann inte ens ta några bilder på köket innan det revs. Här kommer några förbilder och jag kommer att hålla er uppdaterade. På måndag jobbar jag som vanligt.

Köket, mysigt med det lilla fönstret som kommer att bli ovanför köksbänken. Golvet på hela entréplanet kommer att vara i valnöt, inga trösklar. Jag ska visa resten av rummen sedan, det blev lite mycket bilder att visa såhär på en kväll.

Vi har ett hästjobb framför oss trots att vi har hantverkare som hjälper till med det mesta. Jag är dock helt säker på att det kommer att bli jättefint när det blir färdigt.

Fortsatt trevlig helg!

torsdag 6 maj 2010

Dags för en tävling kanske?

Jag tror att det börjar dra ihop sig till tävling eftersom bloggen har haft en del besökare och att vi dessutom firat ett år!

Men jag behöver er hjälp, vad ska jag lotta ut? Om det känns som om du har den bästa idén, skriv ner det i kommentarer så kommer jag börja med att köra en lottning på vilket pris tävlingen ska ha. Sedan kör vi! Hmmmmm, det här blev ju nästan som melodifestivalen?


På morgonen idag har jag varit hos naprapaten, jag har haft så ont runt höger skulderblad. Många muskelknutor var det men duktiga Katarina fixade det och jag känner mig mycket bättre om än lite trött och frossig. Jag har dessutom en rejäl huvudvärk, ont i halsen och lite feberkänslor så jag kommer att krypa ner på soffan och läsa en stund. Senare ska jag göra klart en del filtar och sedan börjar Madickenklänningsrallyt igen...dags för fyra till varav två ska få åka ända till Tyskland.

Ha en fin dag!

onsdag 5 maj 2010

Filtar

Axel och Nils...
Snuttefilt till liten Axel. Malin som beställt den beställde tidigare en snuttefilt i rosa och rött till liten Nova, som nu inte kan sova utan sin snutte. Det var så underbart att få veta det, tack Malin!

Om man inte gillar stjärnor går det ju lika bra med...moln. Små blå moln som svävar förbi. Nu är ju moln inte blå i realiteten men om man kan prata om rosa moln går det väl lika bra med blå? I barnens värld är i alla fall allt möjligt, precis som i Lillan & Lillebrors värld.

Ha en underbar dag!

Hipp Hipp Hurra för mamma till Lillan & Lillebror ida'



Ja, idag blir jag 33 år, tänk vad tiden går fort när man har roligt! Men...eftersom jag har lite tidsbrist tänkte jag vara 32 år ett år till, är det ok?

Det brukar gå att hitta violer på min födelsedag men det är bara att konstatera att våren är något sen i år. Jag fick uppvaktning av min underbara familj på morgonen, fika på sängen, paket och skönsång. Tack! Bilden har jag lånat från anderslif.se.

Jag fick denna underbara klänning från Soaked in Luxury. Jag fick även en skaljacka (behövdes verkligen!) från Houdini, en supersnygg stickad klänning från koola anna (ett klädmärke som är som klippt och skuret för just mig, skulle man kunna tro i alla fall), en tunika från VILA och en vit klänning från PRIM I AM. Så nu är graderoben påfylld igen, till sanningen hör att det är min fantastiska man som köper de flesta kläderna till mig, själv prioriterar jag barnens garderober eftersom det är ett stort intresse jag har. Bilden har jag lånat från nelly.com som har underbara kläder.

Min födelesdagspresent till mig själv blev den här tidningen och en "finkaffe" från Espresso House. Jag hade också nöjet att på morgonen träffa mamma till Elise och Edvin som beställt sjömanskläderna. Det är så roligt att få ett ansikte till alla epostbrev som man skickar fram och tillbaka och lille Edvin är en helt underbart go bebis som kommer att bli så söt i sina sjömanskläder.

tisdag 4 maj 2010

Sjömanskostym pojk


Då serverar vi sjömanskläder till pojk. Jag fick lite beslutsångest så en skjorta är ljusblå och en är vit. Jag gjorde dem långärmade för att sedan kunna vika upp dem sådär slarvigt snyggt, det är praktiskt med långärmat på sommaren när solen blir för stark. Byxan är samma modell som Saltisbyxan, marinblå med vita detaljer. Eftersom de här är till en liten pojke på 6 månader gjorde jag dem med mudd.




Sjömanskostymen finns i färgerna marin, vit och chambrey. För prisinformation se prislistan till höger eller kontakta mig på ida@lillanlillebror.se


Kom gärna med feedback, det gör mig så glad

måndag 3 maj 2010

Sjömansklänning

Nu är jag färdig med min tolkning av sjömanskläderna så jag presenterar här: Sjömansklänning i prickigt med vit krage och röda detaljer. Priset är samma som finklänningen i Prislistan, där finns även förklaring på hur man går tillväga för att beställa kläder från Lillan & Lillebror.


Med huvudet under armen började jag sy med liv och lust, för att sedan upptäcka att klänningen nog var lite liten så det fick bli en till. Jag fick genast en beställning av Lillan som bara älskade klänningen. Jag blev ju lite förvånad eftersom hon är så rosa i sina klädval.

lördag 1 maj 2010

Önskar Er en underbar Valborgshelg!

Sköna maj välkommen!

Lillan & Lillebror vill passa på att önska Er en underbar helg. Jag vill också tacka för alla underbara epostbrev som jag får. De gör mig så glad och inspirerad.




Kram