söndag 28 februari 2010

Smakprov

På lördag ska vi fotografera vår/sommarkollektionen. På grund av husstyling och sjukdomar ligger jag ju lite efter. Idag har jag i alla fall testat några byxmodeller. Nu ska de provas på lillebror och vi får se vilka det blir.

Segelbyxa - jag tycker att det är så tufft på pojkar med långbyxor som man viker upp lite slarvigt på sommaren, om det sedan blir lite kyligt viker man bara ner dem igen.

Nu dags för en kopp te och sedan ska de sista traderapaketen packas. Jag kommer snart att lägga ut flera annonser, jag behöver nämligen rensa mitt velourförråd. Det kommer att bli många favoritbyxor. På sommaren syr jag inte så mycket i velour eftersom det är en trikåsäsong och till hösten ser jag fram emot lite nya färger.

Vi är "back on track"

Klädsel till paraplysulky. Våra sulkysar är nere i garaget så jag hängde den på en galge. Denna beställd av en mamma till en liten tjej som hade sin födelsedag idag. Grattis Maddis!

Ja, nu börjar vi om igen...

Vi har fått provsvaren på lillebror och det visade sig att han hade ett virus som heter metapneumovirus. Snarlikt RS men lite mer aggresivt och ger sig på även större barn. Nu är han bra igen och det var en liten mardröm de dygnen han var som sämst. Efter tre dygns sömn, syrgas, dropp, regelbundna inhalationer och amimox (mot öif) vaknade han pigg som en lärka på morgonen. Varken jag eller läkarna kunde tro våra ögon. Från att ha varit en grågul trasdocka var han en rödblommig liten studsboll som hoppade i sängen...det var så skönt att få komma hem igen.

Huset är SÅLT! Vilket är en stor lättnad. Visningen var söndag och måndag och vi skrev papper redan i onsdags.

onsdag 17 februari 2010

Lagen om alltings djävlighet

Ja, nu slog den till igen. Henry har varit dålig med hög feber sedan lördag. Natten mellan måndag och tisdag var mardrömslik, han kämpade med varenda andetag. Vi bestämde oss för att åka in till Astrid Lindgrens barnsjukhus igår eftermiddag och där är vi nu kvar. Lillebrors syresättning har varit katastrofal trots syrgas och inhalationer men är nu ok. Han har också legat med dropp, vilket har hjälpt till att få honom lite piggare. I stort sett har han sovit i nästan två dygn. 

Jag ville informera om detta, precis som jag kommit igång igen hände detta och det är inte så mycket man kan påverka. Ibland måste man bara stanna upp och vara i nuet, som nu...

Jag hoppas och tror att vi får komma hem i morgon (hoppet är det sista som överger en, sist sa jag så i TIO dagar) men vi måste ha Henry hemma resten av veckan. Jag kommer att sätta igång igen med att beta av era beställningar i nästa vecka.....jag vet och har noterat att det finns en del presenter och dem kommer jag att prioritera upp så att de kommer fram i tid till bemärkelsedagarna. 

Kram på er alla, ta hand om era små barn! 

måndag 15 februari 2010

Rensning av höst/vinter 2009

Nu har jag rensat lagret och kommer att lägga ut dessa kläder på tradera. Klicka här

Tröja med rosa hjärtan stl 86/92
Hjärtetröja stl. 86/92
Prinsesströja stl. 110/116
Baströja i marinblått stl. 86/92
Grå tröja med strasstenar stl 98/104
Prickig tröja i stl. 86/92
Hjärtetröja i stl. 86/92
Tröja stjärnor i stl. 74/80
Favoritbyxan i stl 86/92
Favoritbyxan i stl 86/92
Favoritbyxan i stl 74/80
Favoritbyxan i stl 74/80
Favoritbyxan i stl 74/80
Tights/mysisar stl. 98/104
Gubbyxa stl. 86/92
Gubbyxa stl 62/68
Velourkjol stl. 86/92
Kajsaklänning i stl 86/92
Set med dagisklänning och tights "Petit fleur" stl. 98/104
Liten molnklänning stl. 74/80
Hjärteklänning stl. 50/56
Hjärteklänning i stl 74/80
Kajsaklänning i stl 86/92

Gubbyxa men matchande napphållare

Ett par byxor till en liten Nils...som inte är så jätteliten längre.

Idag har jag haft en sjuk liten Henry här hemma, feber och astma. Tänk, denna årstid känns det som om det bara går runt. Det ena avlöser det andra, det är precis som om barnens immunförsvar inte orkar stå emot längre och längtan till våren blir enorm.

söndag 14 februari 2010

Dansdräkt

Nu har dansen satt igång igen. Både jag och Lillan blev inspirerade, den rosa är Victoria design och hon fick bestämma helt själv hur den skulle se ut. Sedan dansade hon till ALLA sånger under melodifestivalen. 



lördag 13 februari 2010

Set - Topp och favoritbyxa

Två set till en liten tjej.

Jag hade en produktiv dag igår. Sydde massor, bland annat detta. Lillan hade dansklass igår och jag började leta efter hennes dräkt...kunde inte hitta den så i all hast fick jag sy en ny till henne. Ska försöka få den på bild snart. 

tisdag 9 februari 2010

Favoritbyxan

Jag börjar lite lätt med favoritbyxan, de är så roliga att sy. Fram till visningen får jag köra lite provisoriskt...i köket. Jag var ju tvungen att plocka bort allt innan fotograferingen och det är inte så långt till visningen så jag får vänta tills den är över, sen kan jag stöka till hur mycket jag vill. Vad morgondagen bjuder på för plagg återstår att se. 

Jag har börjat jobba 50% på ett företag inne i Stockholm, något som är mycket givande och roligt samtidigt som jag får tid över att jobba med mitt företag. Jag nämnde ju tidigare hur jag saknade arbetskamrater, någon att prata med på dagarna. Det blir lite ensamt att sitta själv hela dagarna och när man jobbar hemma som jag gör kommer man inte ens ut ur huset annat än för att lämna och hämta barnen på dagis. Jag har också upptäckt att jag saknat att vara inne i stan. Nu ska jag bara komma på en bra rutin för att få allt att gå ihop men det kommer det göra, det är jag helt säker på. 

Jag vill bara komma med ett suveränt tips för er som har en Iphone - SR och knattetimmen. Man kan lyssna på flera program på raken och man slipper musikavbrott och annat. Ett mycket bra program för oss småbarnsföräldrar där en barnpsykolog och en barnmorska svarar på frågor från föräldrar. Jag gillar det massor, diverse ämnen om barn i alla åldrar. 

Stylingen

Det här är vad jag har pysslat med den sista tiden. Nu har äntligen fotografen varit här för fotografering av vårt lilla hus och jag känner att jag kan fokusera igen. När hon varit här tog jag också en runda med kameran, såhär städat har vi nog aldrig någonsin haft det.















Nu väntar vi bara på visningen som äger rum den 21 och 22 februari, lite pyssel är kvar innan den men det mesta är faktiskt gjort. Ett tag trodde jag inte att vi skulle klara det, jag ville bara gå och lägga mig på kudden och sova men det GICK! Vi hann! På söndagen jobbade vi till tre på natten för att få klart allt och jag sydde kuddar för brinnande livet. I helgen körde vi över trettio flyttkartonger för magasinering och jag undrade bara var alla grejer kom ifrån. Man tycker inte att man har så mycket...tills man ska flytta. 

Nu är det full fart mot våren och nya utmaningar. Jag kommer till att börja med beta av beställningarna i turordning. 

Napphållare

Napphållare med namn: Lykke, Tyra och Melvin

Ja, innan min lilla paus sydde jag dessa.

fredag 5 februari 2010

Liten paus


Hej alla kära! Eftersom vi håller på med stylingen av huset tar leveranserna ovanligt lång tid.Det har varit mer än vi trodde att göra här hemma inför försäljningen. Vi har även haft två vändor med magsjuka som tycks gå runt i familjen. 

Jag vill bara be om ursäkt för att det dröjer och jag vet att Ni förstår! 

På måndag kommer fotografen för att fotografera huset, sedan har vi visning den 21 och 22. Jag räknar med att hinna med rätt så mycket mellan fotograferingen och visningen. Sedan går vi en kreativ och produktiv vår till mötes!

Jag hoppas att Ni förstår och jag ska hitta på någon slags kompensation till Er som fått vänta på era leveranser. 

Med vänlig hälnsing

Ida Linder