torsdag 30 juli 2009

prinströja



En till tröja till lillebror. Med en prinskrona tryckt i guld på ena ärmen. Den är sydd i ekologisk trikå som jag vunnit på tradera för länge sedan.

pippitröja



pippitröja pojk 

Min lille gosse älskade det här pippityget som jag använde förra veckan. Hur gör man pojkkläder i pippityget? Jag gjorde så att jag klippte ut pippi och gjorde en applikation av det på ena ärmen, sen sydde jag bara en vanlig långärmad t-shirt. Han är jättestolt över sin nya pippitröja :-) Jag tror att jag ska göra samma sak med retrobilarna för han är ju helt tokig i det tyget också. Det är så bra att kunna fylla på garderoben. Han har massor med kläder...men det känns som om han växt ur allt. 

onsdag 29 juli 2009

kuddar


Jag fick ett ryck och sydde nya kuddar till våra däckstolar, något jag tänkt göra länge. Jag tycker att det är så fint med kuddar även utomhus.

Byxor till mamma


Till tunikan ville Kerstin ha ett par limegröna byxor, här modellar hon i dem.

tisdag 28 juli 2009

tunika till mamma



Detta är en liten specialbeställning, det var lite trixigt att få till det eftersom klänningen den skulle likna var stickad. Men när jag fick på den på provdockan blev jag faktiskt riktigt nöjd. Nu hoppas jag bara att Kerstin blir lika nöjd. I utbyte ska jag få shiatzumassage (hur stavas det?) och aromaterapi :-) 

Som vanlig kom jag på för sent att namnlapparna var på väg att ta slut (typiskt mig!) så jag får sy på dem sedan, vi bor ju grannar.

måndag 27 juli 2009

inspiration









Vi är ute på landet och jag blir så inspirerad, går runt med kameran och fotar, tänker ritar...Höstkollektionen är färdig på papper och fotograferingen kommer att bli HÄR :-) 

lördag 25 juli 2009

vävda tyger






Jeanstyg i bomull, tunnare och jättemjukt

pippiförkläde



lillan & lillebror på tradera, klicka här för att komma till auktionen.

Här kommer det andra förklädet, detta har stora vita knappar med tryckknappar under. 

pippiförkläde




pippiförkläde Pris 180 kr

Ett pippiförkläde till en pippitokig tjej :-) Som jag skrev tidigare så håller jag på att städa mitt tygförråd och där hittade jag detta, köpt och glömt...

Det är ett till förkläde på väg som jag tänkte lägga ut på tradera, ska bara sy dit knapparna. Storleken är 86/92. Jag lägger in länken när det är färdigt.

fredag 24 juli 2009

paraplysulky




Henry ville också ha en dockvagn i sulkymodell. Svårt att hitta något som inte är rosa. Jag hittade till slut en där chassit och hjulen var rätt så neutrala och sydde en ny klädsel till den den. Henry är jätteglad och kan nu köra runt sina bilar i den tuffaste vagnen :-)

Man kan beställa klädsel i alla typer av tyg till paraplysulky (standardmodellen) hos mig, kontakta mig på order@lillanlillebror.se

Jag har märkt att jag varit lite dålig på att skriva prisinfo på mina senaste projekt. Jag ska fixa det. Om det är någon prisuppgift som saknas är det bara att skicka en prisförfrågan till mig ida@lillanlillebror.se

mössor








Mössa Pris 100 kr

Jag fick en förfrågan i början av sommaren om jag inte kunde göra kronmössan med namn. Jag har letat efter stämplar som passar till mitt typsnitt men inte hittat några så jakten fortsätter. Tills vidare får jag använda de från Panduro. Jag har gjort namnet på en lapp som jag syr på mössan. Den rosa blev väldigt stor så den fick jag modella i :-) 

Igår kom alla papper så nu är Lillan & Lillebror ett litet företag med F-skattesedel:-) Jag har också registrerad klädmärket på PRV. Det känns verkligen jättekul :-)

torsdag 23 juli 2009

annieklänning




annieklänning Pris 350

Det blev en till annieklänning eftersom jag tyckte den blev så söt. Denna blev rutig i marint och rosetten är i rött med vita prickar. Jag skippade volangen på denna för att se hur det blev. 

Nu ska jag klippa lite fler kläder. Har en mammabeställning som ska sys...bara några barnplagg till...sen.

Nu ligger den ute på tradera, för att lägga bud gå in på 

http://www.tradera.com/search/result.aspx?header=true&search=anniekl%E4nning&search_category=-1

onsdag 22 juli 2009

annieklänning





annieklänning Pris 350

Ja, vi var och badade med några vänner och lilla Annie hade en så otroligt söt klänning. Jag var bara tvungen att testa :-) Rosetten är knuten, tillplattad och påsydd för hand. Den här lade lillan beslag på genast och det var helt ok eftersom det var lite färgskiftningar i tyget. Jag tycker iof att det ger en skön vintagekänsla. Den är liiiiite för stor för henne, hon är en 98 och denna är nog mer 110/116. 

För övrigt håller jag på att städa ut alla sommartyger, det kan tänkas att det dyker upp en och annan klänning här på bloggen ;-) Jag måste ju börja sy lite höstkläder nu inför dagisstarten och jag har börjat beställa tyger. Vårt lilla hus håller på att svämma över!! I morgon tänkte vi åka ut på landet på en liten loppishoppning - det blir kul! Hoppas kunna visa bilder på lite fina tyger i morgon.

måndag 20 juli 2009

bebisklänning + favoritbyxa



favoritbyxa Pris 149, bebisklänning Pris 250

Även detta var tänkt till lilla Olga men jag insåg rätt så snabbt att vi skulle vara mitt i vintern när hon kan ha det, kanske inte läge med klänning då. Det är stl 62/68, jag lägger ut det på tradera. Välkommen att kika in där och lägga bud. 

http://www.tradera.com/search/result.aspx?header=true&search=lillan+%26+lillebror&search_category=-1

prematurkläder storlek 38,44,50



favoritbyxa Pris 149, retroklänning Pris 300
 
Detta är en present till en liten Olga. En god vän till mig fick ett litet mirakel efter 7 års kamp. För att gratulera till den lilla tösen sydde jag detta kit, en retroklänning och favoritbyxan i härliga starka färger. Mamman tycker inte om rosa, det gör jag och det syns nog här på bloggen ;-) Men det var kul att gå loss på lite andra färger. 

Jag har fått många förfrågningar på prematurkläder och nu har jag glädjande besked, jag kommer att ha vissa kläder i stl 38, 44 och 50. Bla dessa :-) De kan beställas i vilket tyg som helst, under rubriken tyger har jag en del. Jag ska också ta ett ryck och fotografera resten.

söndag 19 juli 2009

lördag 18 juli 2009

sommarklänning





sommarklänning Pris 320

Min lilla sessa beställde en likadan klänning som Tindras. Hon stod och tittade på den när den hängde här hemma och jag såg hur besviken hon blev när jag skickat den. Så det fick bli en nästan likadan till Lillan. Denna fick en röd kant nedtill vilket jag tyckte blev jättefint och lillan kanske var liiiiiite tveksam till. Men allt som allt verkade hon väldigt nöjd :-) Hon vill inte vara med på bild längre så jag får smygfota henne - värsta Papparazzi :-) Vi har haft en jättemysig eftermiddag/kväll i Rydbo...

mammatunika/klänning



mammaklänning Pris 540 

Sista plagget i mammabeställningen färdigt. Grundmönstret kommer ifrån Stoff & Stil. Tyget är ett tunnare bomullstyg som jag köpte i Cannes. En tunika som man kan använda som klänning är ju inte fel. 

fredag 17 juli 2009