söndag 31 maj 2009

Nu är balen över

godisprinsessor

väntar på tårta

jordgubbsbomb från Kardemumma, Täby Kyrkby

välkomstdrinken med snittar

Jajamensan, prinsessbalen har gått av stapeln. Den röda mattan var utrullad och runt runda bordet dinerade prinsessor och riddare. Jag har haft fullt upp och det är därför jag inte hunnit uppdatera bloggen på heeeeeela helgen. Dessutom har ju lillebror streptokocker OCH öroninflammation. Lovar mer aktivitet i veckan.

GRATTIS lillan på 4-årsdagen den 3 juni

fredag 29 maj 2009

prinsessklänningar








Det här har jag pysslat med idag. Prinsessbalen är i morgon och båda barnen har haft feber i två dagar. Det slår aldrig fel!! När man har som mest att göra så blir de sjuka och när man inte har så mycket är de kärnfriska (och jag saknar dem massor när de är på fsk) Nu ska jag sätta igång med pojkarnas outfit :-) Så ska det bli kronor också, i guldtyg.

torsdag 28 maj 2009

solhatt med retrobilar



solhatt med retrobilar och knyt Pris 159 kr

En beställd hatt i ett fantastikt roligt tyg med retrobilar på.  Denna med knyt under hakan, något som passar till de allra minsta.

tygförslag




Här kommer några förslag på tyg till body. Båda barnen är hemma med feber idag så det blir inte så mycket gjort. 

onsdag 27 maj 2009

solhattar...igen



solhatt med prinsesskrona Pris 159 kr

Även denna cerise med prinsesskrona.

solhattar


solhatt med prinsesskrona Pris 159 kr




solhatt med prinsesskrona Pris 159 kr





JAg gjorde först en test till Lillan, och det var tur för man måste göra trycket innan man syr ihop mössan. Det är näst intill omöjligt att få det rakt annars. Så nu har jag gjort trycket på de ceriserosa mössorna. 

Testmössan är färdig och jag tror faktiskt att till och med lillan som bara vill ha keps kommer att vilja ha denna på sig :-) 

tisdag 26 maj 2009

Frottéset


frottéklänning Pris 199 kr


knickers i frotté Pris 149 kr

Ett par beställda frottéknickers med tillhörande klänning. Klänningen kommer jag att lägga upp senare idag, det blev bara trassel. Jag är fortfarande lite trött efter min maraton sista dagarna inna fotograferingen och det är precis som om maskinerna märker det :-) (ja det är sant! mina maskiner har ett eget liv ;-))

Så var slutligen klänningen klar. Jag HATAR att sprätta, det är inte ofta jag behöver göra det och när det händer är jag bara så frustrerad. Jag brukar oftast klippa ut nytt om det går åt skogen - stor UFO-hög alltså ;-)

Nu på kvällen har jag klippt ut ett linne och tre solhattar. Plus en solhatt till min lilla skrutta som beställde en ljusrosa med prinsesskrona på :-) Det kan ju vara bra att få på henne en solhatt på semestern. Hon vill nämligen bara ha keps just nu och det skyddar ju inte nacken alls. 

Prinsessklänning


Lillan har beställt prinsess- och riddarbalbal på sitt kalas. Man kan ju inte förutsätta att alla barn har prinsessklänningar och riddarutstyrsel så jag ska sy det. Lillan beställde också klänning med krage som står upp för så HAR prinsessor. Jag vill samtidigt att den ska vara bekväm, prinsessklänningar som man köper är så stickiga. Det är inte så bra för tex lillan som har mycket exsem. Jag har således använt velour i överstycket så att det ska vara mjukt och skönt. Här är en testklänning, kanske behövs det lite justeringar. Sen ska det ju på paljetter och annat glitter...så mycket som möjligt :-)

söndag 24 maj 2009

Tips


Om Ni vill ta såhär härliga bilder på Ert barn, gör det! och gör det här http://produktfotograferna.se/hem.html. Alternativt kontakta Linus på adress linus@flodin.net. Ett hett tips om man är less på de trötta porträttbilderna och vill ta lite coolare bilder som sticker ut.

Det här är en bild på lilla Molly i lillan & lillebror-kläder, en av bilderna vi tog i lördags. Linne med rynk och knickers i orange. Alla bilder kommer snart att finnas till beskådande på min hemsida som är lillanlillebror.se. 

Nu håller jag på att tvätta tyger, så alla som har beställt kläder. De kommer denna vecka!! ledsen om det dröjt lite mer än vanligt :-)

lördag 23 maj 2009

Bakom kulisserna














Idag har vi fotat alla kläder, det var så roligt och alla barn var så duktiga! Jag ser fram emot att få bilderna från Linus vår eminente fotograf, ett jättetack till Er Linus och Wille!(hemsida??? jag kollar det och lägger in en länk till dem senare) Jag har här några backstagebilder som min man tog under fotograferingen. Tyvärr har Henry inte rätt tröja på sig. 

Ett jättetack till alla underbara barn och alla underbara föräldrar som ville vara med idag. Det värmer verkligen att så många vill ställa upp.

Mamsen är helt slut och ska faktiskt gå och sova nu :-) Jag jobbade till 2 igår och gick upp 6 för att fortsätta. Det har varit så lärorikt idag och...jag har nog aldrig blåst så mycket såpbubblor i hela mitt liv :-)

Sov så gott alla underbara små gryn och tack för idag.


fredag 22 maj 2009

Felix





T-shirt färdig, shortsen får jag göra klart i morgon, nu är jag bara för trött :-) Det var dumt att just denna vecka blev en tredagarsvecka. Röd dag på torsdagen och UF-dag på dagis idag. Jag älskar att vara med mina barn men jag hade behövt tiden.

Henry

Lillan

Fina



Prinsessdagisklänning. Jag har förändrat den lite såhär i sista sekund :-) 

torsdag 21 maj 2009

Tuva



topp Pris 199 kr

Tuva ska ha denna topp med en finkjol till. Jag har fått tänka om gällande finkjolen dock. Mudden var inte tillräcklig eftersom det är så mycket tyg i kjolen. Jag får tänka ut något bra...snabbt!!!!! Bara en dag kvar :-)