lördag 28 februari 2009

Velourbyxor i olika storkekar och färgkombos


Byxrace, grönt är skönt - och grått också :-) Det kommer fler gröna byxor i morgon...

fredag 27 februari 2009

lekoverall (underbar), storlekar 74-116


Eftersom inspirationen kom tillbaka blev den här färdig. En jättesöt lekoverall till lilla söta E (snövit). Den är rosa med marinblå muddar. Velouren kommer från Hilco och är helt underbar.

Ordning och reda.....eller?






Hmmmm, började inventera mina tyger för att hitta lite inspiration. Jag måste verkligen organisera mig lite bättre! Men inspirationen kom tillbaka :-) 

ooooooopppppppsssssss!!!!!!!


Jag var i akut brist på etiketter, så kom de äntligen i brevlådan igår. Jag blev sååååå lycklig när jag såg kuvertet. MEN de var felstavade och dessutom var det blockbokstäver......Jag tappade helt inspirationen och städade hela dagen istället för att sy. Jag har ju en jättehög kläder som väntar på etiketter. Men jag kunde lösa det mest akuta med att sprätta bort etiketter från provplagg. De var mycket tillmötesgående när jag ringde och lovade att brodera nya omgående, med det kommer nog dröja en vecka i alla fall innan jag får dem :-( 

Dagisgäng i härliga dagiskläder :-)
















Tjejerna har dagisklänning 2 och mjuka velourbyxor med långa muddar. Henry har en svart body och svarta velourbyxor. Underbara bilder!

onsdag 25 februari 2009

Dagisklänning 2, storlekar 74-116 + velourbyxa


dagisset till Victoria (Lillan)


dagisset till Stora Lilla S

Här är dagissetet till stora lilla S, det slank med ett likadant till Lillan också :-) Henry har ju fått massor av kläder och lillan blev så ledsen när kappan var för liten så jag tänkte att det kunde vara lite plåster på såren att få en fin cerise klänning med tillhörande byxor. Stora lilla S är dagiskompis till Lillan och de visar sina klänningar alltid det första de gör när de kommer till dagis. Overall, halsduk, fleece till trots! :-) Så står de och berömmer varandras outfit :-) Nu kan de vara precis likadana- lillans är något bredare bara ;-)


Vårkappa 520 kr






Nu har jag testat den på lille H, visst är han söt???? :-) Det tyckte han själv i alla fall....Jag ville kolla storleken och den satt jättebra på honom. Stackars liten :-) Min lilla provdocka...

tisdag 24 februari 2009

Vårkappa 520 kr





86/92 eller smal 98/104 TILL SALU!!!!!

Jag sydde den här kappan till Lillan men...den blev för liten :-( Jag har sytt den i ett kraftigt bomullstyg, färgen är ljunglila. Jag har fodrat den med naturvit fleece för att den ska bli extra varm och gosig. Den är dekorerad med knypplad spets och stora knappar. Den knäpps med tryckknappar, de stora knapparna är mest dekoration. 

Jag tror att jag lägger ut den på tradera i slutet av månaden om det inte är så att någon köpt den direkt härifrån.

Tröja med applikation + velourbyxa





Så, nu är kläderna helt färdiga. Tyvärr har mina etiketter tagit slut och de nya har inte kommit ännu. Så jag har en hel hög med kläder som ligger och väntar på lappar - för det är ju klart jag måste så på det :-)

Här är en outfit till H. Det är en tröja i svart med ljusblå mudd och applikation i egyptisk rutig bomull. Den har knäppning på ena axeln. Byxan är svart velour med svarta muddar. Jättesnygg blev han och det tyckte han själv också ;-) 

tröja uppdaterad





Sådärja!! Nu fick jag till det. Kom nog fram till att tröjorna kommer att bli med knäppning på ena axeln, den amerikanska skärningen var svår att få till på tröjan. Det blir på bodyn. Denna är svart med ljusblå muddar och applikation i rutig egyptisk bomull. Jättetuff!!!! Lille sötnosen var supernöjd som man kan se på vissa av bilderna :-) Idag ska jag sy svart velourbyxor också som ska vara till, kom över Kalikåvelour på tradera :-) Den är helt underbar. 

Body






Jag har nu gjort den smalare så nu är det 86/92 på denna. Måste nog leta fram lite bodys som är urväxta och gå efter det ist. Brukar alltid jämföra med pop, de har ju lite stora stl men jag känner att jag måste vara konsekvent när det gäller vad jag jämför med. Den här bodyn är svart med ljusblå muddar, applikationerna är gjorda i rutig egyptisk bomull. Jättekul att göra applikationer. Så om man vill kan man beställa denna med sitt barns födelseår, lite kul tycker jag :-) Jag hade inte satt i knappar ännu nertill, det kommer bilder på det också. När den är helt klar alltså...

test tröja






Min lille H tycker ju också om rosa så jag tänkte att jag skulle göra en tuff tröja till honom som faktiskt är rosa - varför inte? Han blev ju jätteglad men även den här tröjan blev lite stor. Jag upptäckte att man måste dra mycket mer i mudden när det är trikå jämfört med velour. Men den här kommer defenitivt komma med i sommarkollektionen, jag väntar på nytt rosa tyg som kommer med posten, ska sy en uppdaterad version då och lägga upp här. Tänkte att jag skulle sy ett par tuffa jeans med någon rosa detalj till :-) 07 står givetvis för hans år och L står för lillan & lillebror.