torsdag 29 januari 2009

Velourkjol storlekar 74-116





Här är kjolarna till M och J, Lillan fick en också :-) Mycket tjat blir det....och en STOOOOOR garderob! Det blir oftast så att jag syr två varje gång jag fått en beställning bara för att Lillan fastnar så för tyget eller modellen och för att jag har så svårt att motstå hennes stora blå ögon med de lååååånga ögonfransarna ;-)

Jag hade precis kommit igång igår kväll när Lillebror vaknade i jordens värsta kruppanfall. Det var bara att kasta sig iväg till Barnakuten för att få adrenalin och kortison. Men idag blev de klara.....

måndag 26 januari 2009

Dagisklänning 2, storlekar 74-116


Nu är den andra provklänningen klar. Halsringningen måste justeras då den blev lite tight. Dessutom kan man inte ha axeln så mycket omlott även om det är snyggt. Det drar sig...Det blir att justera till nästa. Det ska också dit tryckknappar. Hittade några blå, tror att det blir jättebra.

Dagisklänning 1, storlekar 74-116




Lite justeringar behövs!! Nu vet jag vilka...


söndag 25 januari 2009

Lekoverall och klänning....

Ja...hade ju tänkt hinna med massor idag....men. Dels är vi genomförkylda och sedan är det väldigt svårt att klippa ut något när man har två barn som älskar att dansa på tyget :-) Det är OMÖJLIGT!

Men en lekoverall är utklippt, den ska bli grå med svarta muddar. 

Jag har också ritat mönster på två olika velourklänningar. Jag fick en beställning på två dagisklänningar och fick fria händer, de ska vara rosa. Så nu måste jag testa de två modellerna jag ritat. Det brukar alltid vara något man brhöver justera. Så lillan är ju jätteglad som ska få två nya klänningar :-) Återkommer med bilder....

lördag 24 januari 2009

Cirkelklänning,


rosa ed vit prick


röd med rosa prick


rosa med cerise prick


ljusblå med cerise prick


lila med rosa prick


cerise med limegrön prick







Vid beställning av en sådan här klänning behöver jag mått på längden på den lilla flicka som ska ha den eftersom det är det jag utgår ifrån.  Jag har redan sytt den i storlek 86/92 och 98/104, så det finns mönster för dessa storlekar.








Lovely!! Modell från tidigt 70-tal med full vidd. Tyget är nyproducerat i 70-talsstil från Ohlssons...

Hjärteklänning, storlekar 74-116

Tygtillgången för denna klänning kan variera något, det beror på vad jag fått tag i. Jag försöker dock ha en del vintagetyger hemma för denna modell. Jag ska lägga ut lite bilder på tyger som finns hemma för tillfället.





Klänning sytt i ett tyg från 70-talet. Mönstret kommer från 1967.

Haklapp/Förkläde i olika utföranden, one size 0-3 år





Lekoverall (underbar), storlekar 74-116

Velourbyxor i olika storkekar och färgkombos

Mysig velourbyxa som är mycket uppskattad av små gryn eftersom det inte sitter åt någon stans.  Då kana man också bestämma själv vilken färgkombination man vill ha.


Pris 120 kr


Pris 120 kr










Haklapp/Förkläde



Tyget är inköpt på Åhléns och mönstret kommer från 1967

Madickenklänning, storlek 4 år

Den här Madickenklänningen är sydd med hjälp av ett mönster från 1977 vilket gör den unik. Jag har sytt den i ett mjukt röd och vitrandigt tyg, förklädet är sytt i strykfritt vitt tyg blandning bomull polyester. Helt underbar! Den går runt runt i tvättmaskinen. När jag är klar med alla andra kläder ska jag köra ett Madickenrace i olika färger.






Jag är inne i ett riktigt syryck. Älskar att sitta vid maskinen och se kläderna växa fram. Just nu håller jag på med en massa beställningar. När de är klara ska jag exprimentera lite :-) Det ska bli jättekul! Jag har ju sytt hela mitt liv (känns det som). Sydde mina första dockkläder så fort jag nådde ner till pedalerna. Jag har också under min studietid jobbat i en ateljé, Jättekul! Sedan har jag sytt en del lite mer avancerade plagg som brudklänningar, frackklänningar och liknande men det är MYCKET roligare att sy barnkläder. Jag måste dock serva min overlock - den har ballat ur helt...Jag skulle också vilja köpa en ny symaskin och allra högst på önskelistan står en coverstitch, tänk om man kunde få tag på en begagnad????

Här kommer lite bilder på det jag hittills lyckats åstadkomma.